Veel gestelde vragen
Hoeveel vlechten en matjes heb ik nu precies nodig?
Dit hangt af van de dikte en lengte van je eigen haar en je wensen.
- Wil je alleen voller (dus zelfde lengte als eigen haar), dan is één of twee vlechten voldoende. Bij één vlecht zijn twee haarmatjes voldoende (ca 50 gram) en bij twee vlechten drie tot vier haarstukjes (ca 75 tot 100 gram).
- Heb je kort haar (tot de schouders) en wil je wat langer haar, dan heb je drie vlechten nodig en ca 150 gram haarextensions nodig. Eén haarstukje is 25 gram.
- Heb je haar net over de schouders en wil je het iets langer? Dan volstaan twee vlechten met 3 tot 4 haarstukjes.
- Heb je lang haar en wil je dat ietsjes langer maken? Dan heb je twee vlechten nodig met 3 tot 4 haarstukjes.
Per vlecht kunnen er maximaal 2 haarstukjes op. Een haarstukje heeft de lengte van de vlecht. 100 gram haar is dus ongeveer 4 matten (25 gram per mat). In de praktijk komen twee vlechten het meest voor. Dit is het makkelijkst om te verzorgen en ook gemakkelijk om aan te wennen.
Zie je de haarextensions nooit zitten?
Bij het aanbrengen van de vlechten zorgen we ervoor dat deze niet te dicht bij de haargrens zit, zodat je het niet ziet. Draag je graag een hoge staart? Dan zorgen we ervoor dat de onderste vlecht iets hoger begint, zodat de extensions wegvallen in het eigen haar. Als je een schuine scheiding draagt, houden we hier rekening mee, door de vlecht ook schuin te laten lopen. Verder loopt de bovenste vlecht onder het bobbeltje van je achterhoofd, zodat je prettig kunt slapen. De haarextensions groeien gemiddeld 1 cm per maand mee met het haar. Hoe meer je haarvlecht zakt, hoe sneller je het zal zien. Vandaar dat je om de twee maanden de vlecht opnieuw in moet laten zetten. Over het algemeen is het zo dat je bij donker haar je het 't minst zal zien, bij lichter haar zal je het iets sneller zien.
Uit welke haarweaves kan ik kiezen?
Je kan het beste kiezen uit ofwel steil haar of krullend haar en uit handmatig geknoopt en machinaal gemaakte weaves. Kies bij voorkeur voor machinaal gemaakte weaves, omdat deze voller zijn en ze zijn makkelijk op maat te knippen. Het haar moet passen bij je eigen haarstructuur. Heb je bijvoorbeeld steil haar, dan kies je voor steile extensions. Zo krijg je een natuurlijk resultaat. Het steile haar is van nature licht krullend als je het gewassen hebt. Kies liever niet voor haarstructuren die hier tussen in zitten, zoals body weave e.d., omdat dit haar weer extra bewerkt is om tot deze structuur te komen. Dit haar is extra belast en daardoor van mindere kwaliteit.
Waar komt het haar vandaan?
Het hangt af van het merk dat je kiest. De meeste mensen kiezen voor haar uit India. Dit omdat dit haar qua dikte het meest overeenkomt met Europees haar. Bovendien is het haar van uitstekende kwaliteit omdat de mensen in India het haar niet verven en uitsluitend behandelen met cocosolie en plantaardige zeep. Indiaase mensen offeren hun haar in de tempel, omdat zij de zegening van hun goden willen ontvangen. De tempels uit India verkopen al eeuwenlang dit haar. Het haar wordt gebruikt voor matrasvullingen, maar ook voor haarextensions. De tempels besteden de winst van het haar aan verbetering van de voorzieningen van weeshuizen en ziekenhuizen.
Hoe lang duurt het invlechten?
Het hangt ervan af om hoeveel vlechten het gaat en of je voor de eerste keer komt. De eerste keer is het meeste werk. Eerst bespreken we je wensen (mocht er nog geen intakegesprek zijn geweest), daarna bekijken we hoe je haar valt en wat de beste plek voor de vlechten is voor jouw specifieke situatie. Daarna plaatsen we de vlechten en bevestigen we de haarextensions hier op. Tenslotte knippen we de extensions, zodat ze mooi in je eigen haar overlopen. En tot slot geven we uitleg hoe je het beste voor haarextensions kunt zorgen. Heb je één vlecht en kom je voor de eerste keer? dan kan je rekening houden met een tijdsduur van ongeveer ruim twee uur. Bij twee vlechten is dit ongeveer 2 1/2 uur en bij drie ruim 3 uur. Als je na 8 weken voor het opnieuw inzetten komt is de behandelduur vanzelfsprekend veel korter. Bij één vlecht circa 1 1/4 uur, bij twee vlechten circa 1 3/4 uur en bij drie vlechten circa 2 1/4 uur (mits je de kaminstructies goed opvolgt en er dus geen sprake is van klitvorming).
Is het niet vervelend om te slapen met haarextensions in?
Het voordeel van haarextensions met vlechten is dat de vlechten zacht zijn. Dit bestaat immers uit eigen haarvlechten en draad. Je kunt hier prima mee slapen. Bovendien plaatsen we de bovenste vlecht onder de slaapbobbel van je achterhoofd, zodat je goed kunt slapen. Alleen als je meer dan drie vlechten hebt, is dit niet mogelijk. Met vier vlechten of meer zul je bij het slapen dit meer voelen. Als je gaat slapen is het belangrijk om je haar onder de onderste vlecht in een staart te doen, waarna je je haar invlecht. Zo voorkom je dat je haar gaat klitten. Slaap ook nooit met nat haar, ook weer om klitten te voorkomen. Een satijnen kussensloop helpt tegen afslijten van het haar.
Zijn haarextensions slecht voor het haar?
Als ze op een correcte manier zijn bevestigd in het haar middels de vlecht methode niet en mits je de verzorgingstips exact opvolgt (zoals bijvoorbeeld kaminstructies) en ook is het belangrijk dat je om de twee maanden de vlechten opnieuw in laat zetten. Sterker nog, we zien dat het eigen haar sterker, voller, langer en mooier wordt dankzij haarextensions. Dit komt doordat de extensions het eigen haar beschermen tegen bijvoorbeeld zon en schuring bij het slapen.
Hoe lang moet je haar minimaal zijn om haarextensions te kunnen nemen?
Je haar moet minimaal in één staart kunnen. Als je haar korter is dan dit, zie je het verschil met de haarextensions.
Wat is het verschil tussen de kapper en als jullie mijn haar knippen?
Bij de kapper moet je zijn voor de meest fantastische coupes en daar zijn ze dan ook minimaal een half uur tot drie kwartier mee bezig. Wij knippen geen pony's of boblines, wat wij doen is simpelweg ervoor zorgen dat jouw haar mooi overloopt in jouw eigen haar. En daar zijn wij ongeveer een kwartier tot twintig minuten tijd aan kwijt. Kies je voor haarverlenging, dan knippen we bovenop korte lagen. Het lijkt alsof er dan veel afgaat, maar in lengte is dat niet zo. Die lagen bovenop zijn nodig om je eigen haar mooi te laten overlopen in de haarextensions. Je haar beweegt dan mooi mee met de haarextensions, zodat niemand ziet dat je extensions hebt. Aan de zijkanten en achter knippen we lange lagen. Als je heel dik haar van onderen hebt, is het nodig om met de efileerschaar dit iets uit te dunnen, zodat er in de punten geen verschil is tussen de extensions en je eigen haar. Bij haarverlenging is lagen knippen noodzakelijk, bij haarvolume niet. Bij haarvolume sluiten we in lengte aan op het eigen haar (plus iets speling aan lengte als er sprake is van dunne punten onderin van het eigen haar).
Kan ik mijn haar net als gewoon haar opsteken en in een staart doen etc?
Je kan met haarextensions ontzettend veel doen. Los is prachtig, maar ook vast is mooi. Wel is het belangrijk om altijd een losse staart, knoet e.d. in te doen. Als u dit te strak doet, belast u de zijkanten van de vlecht teveel.
Ik heb ontzettend dun haar. Zie je de extensions dan echt niet zitten?
Bij klanten met erg dun haar, raden wij één lange zeer laag ingezette vlecht aan. Dan zie je ze niet zitten en heb je toch extra volume in het haar. Mocht je donkere uitgroei hebben, raden we aan om het begin van de extensions in dezelfde kleur te laten verven.
Ik heb heel erg dik haar. Waar moet ik dan rekening mee houden?
Als je dik haar hebt, heb je meer extensions en vlechten nodig, wil het er natuurlijk uitzien. Er zijn dan veel lagen nodig, zodat dit goed in elkaar overloopt. Ook kan het nodig zijn om het haar aan de onderkant iets uit te dunnen, zodat alles mooi in elkaar overloopt. De onderste vlecht wordt vrij laag ingezet, zodat er weinig eigen haar onder zit en dit mooier overloopt. Dit betekent wel dat je geen hoge staart kan dragen (wel een lage staart).
Ik heb krullend haar, waar moet ik op letten?
Elke krul is anders. Daarom kun je beter niet via Internet haarextensions kopen, maar liever in de winkel. Dan kan je op locatie kijken of de krul goed bij je eigen krul past. Een goed adres voor krullend haar is bijvoorbeeld Real Hair Exclusive in Rotterdam aan de Zwart Jan straat 56A. Lukt het echt niet om krulextensions te vinden die goed passen bij je eigen krul? Dan kan je je eigen haar half in een knotje doen, dan valt het er mooi doorheen, zodat het verschil niet opvalt. Als je eigen haar eenmaal even lang is als de haarextensions, mengt het nog beter met de hairextensions en valt eventueel verschil in krul helemaal weg.
Hoe dik is de vlecht?
Het zijn platte, dunne vlechtjes, die je niet ziet. De dikte van de vlecht is afhankelijk van jouw haartype. 1 cm breed is gemiddeld, een halve cm bij heel dik en sterk haar en 1,5 cm bij fijn haar. Per persoon kijken we wat benodigd is. De haarvlechtmethode is dan ook maatwerk.
Alleen mijn eigen kapper mag mijn haar knippen, wat nu?
Dit begrijpen wij best. In dat geval geven wij duidelijke knipinstructies mee voor je kapper. Het is belangrijk dat je kapper je haar 'slicet' met de schaar (absoluut niet snijden met een mes, anders beschadigen de haarpunten teveel). Wel is het belangrijk om te beseffen dat het knippen van extensions iets heel anders is dan het knippen van haar zonder extensions. Bij haarextensions zit namelijk al het haar op één plek, iets wat normaal gesproken nooit voorkomt. Mocht je kapper de extensions toch niet goed knippen, is het helaas nodig om nieuwe extensions te kopen en ze opnieuw in te laten zetten. Wellicht is een middenweg een oplossing: je laat bijvoorbeeld je pony bij de kapper knippen en de rest niet.
Mag ik de extensions verven?
Verven is slecht voor je eigen haar en dus ook voor haarextensions. Dus liever niet, maar als je het wil doen, gebruik dan bij voorkeur een spoeling of eventueel een verfsoort, maar bleek het nooit! Onder bleken wordt bijvoorbeeld verstaan: highlights erin laten zetten en blonderen. Haarextensions zijn al bewerkt om te komen tot deze kleur. Bleken is daardoor te belastend voor de haarextensions.
Hoe moet ik precies mijn haar wassen?
Kam je haar volgens de kaminstructies door, voordat je het gaat wassen. Masseer je hoofdhuid goed met shampoo voor beschadigd/geverfd haar en breng verder geen shampoo aan op de haarextensions zelf, maar laat de shampoo eroverheen lopen bij het uitspoelen. Hou je hoofd recht, niet ondersteboven, om klitvorming te voorkomen. Spoel zeer grondig uit. Breng vervolgens altijd een masker aan in het haar dat je niet hoeft uit te spoelen. Knijp het vocht zachtjes uit het haar (niet droogwrijven) en was bij voorkeur maximaal 1 tot 2 keer per week (gebruik bij vet haar droogshampoo). Kam voorzichtig door. Föhn met de koude stand je vlechtjes droog. Ga niet slapen met nat haar.
Doen haarextensions pijn?
De vlechtjes zitten de eerste paar dagen vrij strak. Als je een gevoelige huid hebt, kan het zijn dat je de eerste keren jeuk en/of bultjes hebt na plaatsing van de haarextensions. Dit wordt elke keer minder, omdat je huid eraan went. Bij haarextensions is het soms even doorzetten! Voorkom jeuk na het wassen van het haar door de vlechtjes droog te blazen met een koude föhn. Bij jeuk kan je een wattenschijfje nat maken met water en vervolgens doordrenken met appelazijn en een drupje tea tree etherische olie. Dit helpt enorm tegen de jeuk en geneest eventuele uitslag. Appelazijn en tea tree is te koop bij reformwinkels en op de reformafdeling van supermarkten. Mocht je liever een regulier middel gebruiken tegen uitslag op de hoofdhuid, kan dat ook (verkrijgbaar bij drogist en apotheek).
Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende haarextensions bevestigingstechnieken?
Er zijn vele bevestigingstechnieken. Graag leggen we het verschil uit en wat de voor- en nadelen zijn. Wij kiezen uitsluitend voor de vlechttechniek, omdat wij een puur natuur methode willen gebruiken. Er komt bij deze techniek immers geen hitte aan te pas, geen schuring op bepaalde plekken, geen hard materiaal en geen chemicaliën. Bij de vlechttechniek bevestigen we de haarmatjes met draad aan vlechtjes die gemaakt zijn van je eigen haar.
- Microrings: de haarextensions maken ze vast met kleine ijzeren ringetjes met een rubberen binnenkant. De ringetjes worden met een tang vastgeklemd in je haar. Voordeel: voelt niet strak aan en niet schadelijk voor het haar mits goed ingezet. Nadeel: zakt snel uit, je ziet het sneller zitten en het is hard (niet prettig met slapen).
- Lijmstrips: de mat wordt met een stijltang vastgesmolten in het haar. Voordeel: snel ingezet en voelt niet strak aan. Nadeel: lijm is altijd slecht voor het haar, zeker als je het smelt. Grote kans op haarbreuk en kale plekjes en het kan snel uitzakken.
- Wax: met waxjes worden de extensions plukje voor pluekje in het haar vastgesmolten. Voordeel: blijft goed en lang zitten, valt niet snel uit en voelt niet strak. Nadeel: inzetten duurt lang, veel haar nodig en grote kans op haarbreuk en kale plekjes.
- Clip ins: kleine ijzeren klemmetjes klemmen de matjes vast in je eigen haar. Voordeel: klant kan zelf inzetten. Nadeel: de harde ijzeren klemmetjes kunnen kale plekjes veroorzaken en de extensions vallen snel uit. Heel af en toe is het wel geschikt voor speciale gelegenheden.
- Flip ins: zelfde als clip ins, alleen zit dit met een visdraad vast in je haar. Voordeel: niet schadelijk voor het haar. Nadeel: haarextensions vallen snel uit, het draadje blijf je toch zien, je kan er weinig extensions aan hangen en het draadje doet zeer op je hoofdhuid.
- Pruik: een hele dure pruik kan mooi zijn, maar meestal heb je bij een pruik geen mooie scheiding en blijft het er nep uitzien. Je huid onder de pruik krijgt geen lucht en je hebt er veel verzorging aan (de pruik wordt ingevlochten op een groot deel van je haar of met lijm vastgezet).
- Vlechten en naaien: de mat wordt met draad en elastiekje vastgezet aan een vlecht van je eigen haar. Voordeel: het zit muurvast en is niet schadelijk voor je haar. Nadeel: het kan strak aanvoelen, bij inzetten zijn de zijkanten gevoelig en bij een gevoelige hoofdhuid kan je in het begin last hebben van wat bultjes.
Mag ik mijn haarextensions stylen?
Teveel haarstyling is voor elk type haar slecht, of het nu eigen haar is of haarextensions. Het is het allerbeste om niet te stylen, dan gaat het 't langst mee. Mocht je dit toch willen, gebruik dan een föhn borstel, omdat dit het minst schadelijk is. Bescherm het haar tegen de hitte van het föhnen met speciale leave in créme (met name voor blond haar is dit echt noodzakelijk). Gebruik nooit een stijltang, want dan trek je je punten kapot. Als je het persé toch wil, gebruik dan een lage temperatuur en doe dit maximaal één keer per week.
Mag ik in de sauna, zwemmen in zee of zwembad met haarextensions?
Ook hiervoor geldt dat dit altijd slecht is voor het haar. Of het nu je eigen haar is of haarextensions zijn. Het droogt je haar uit en geeft klitten. Mocht je dit toch willen doen, kan je twee dingen doen. Ofwel je zorgt ervoor dat je haar niet nat wordt. Of als je dit persé wel wil, zet je haar in een stevige staart onder de onderste vlecht en maak een strakke vlecht. Zet je haar dik in de olie (maakt niet uit wat voor olie). Kom niet aan je haar, anders krijg je dusdanige klitten die er niet meer uit te krijgen zijn.
Hoe voorkom ik dat mijn haar gaat klitten?
Je verliest dagelijks 80 tot 120 haren. Een deel daarvan blijft in je haarextensions en vlechtjes zitten. Kam daarom elke dag de losse haren en eventuele klitten uit je haarextensions volgens de kaminstructies. Als je haren weer opnieuw ingezet worden na 2 tot 3 maanden, komen alle losse haren die je normaal dagelijks verliest bij het kammen in één keer uit je vlecht.
Hoe moet ik dan precies kammen om klitten te voorkomen?
Pak al je eigen haar vanaf de bovenste vlecht op en kam en borstel dit goed uit. Doe dit haar in een elastiek. Zet vervolgens de kam direct onder je vlecht en kam van boven naar beneden in stroken de eventuele klitten eruit. Hou je hand eronder om te voorkomen dat de kam blijft haken aan een vlecht eronder, als je die hebt. Doe de uitgekamde extensions van de eerste vlecht naar boven in de elastiek. Kam je eigen haar tussen de twee vlechten in en plaats dit ook in de elastiek.
Zet vervolgens de kam naast de tweede vlecht en kam op dezelfde manier de klitten eruit. Zet weer eventueel je hand onder de vlecht om te voorkomen dat je de vlecht eronder raakt, mocht je die hebben. Als je klaar bent met uitkammen van de haarextensions van deze vlecht, doe je dit haar ook weer omhoog en zo verder. Zorg ervoor dat je met je kam nooit in het elastiekje blijft hangen (die zit in het midden op je achterhoofd) en trek ook nooit door als je kam eventueel in een draadje blijft hangen. Zet de kam dan iets verder van de vlecht. Als dit onduidelijk is, geef ik je een 'kamdemonstratie' op locatie.
Afspraak maken?
Op zoek naar haarextensions in de buurt van Hoek van Holland, Maasdijk, 's-Gravenzande, Heenweg, Naaldwijk, Honselersdijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen (regio Westland), Maasland, Maassluis en omstreken? Ben je op zoek naar een professionele haarextensionexpert bij jou in de buurt, die toch betaalbaar is? En wil jij graag stralen met een prachtige bos haar? Kortom, het haar waar je altijd al van droomde? Neem dan met mij contact op via 06-37 38 26 81 (bij voorkeur via WhatsApp). Graag tot ziens! Meer over mij lees je hier.
Haarextensionstylist Sunny van Affelen van Saemsfoort, Pieter Verweijweg 14, 3151 KB Hoek van Holland, 06- 37 38 26 81, KvK-nummer 63901331, BTW-nummer 145313803B01.